Veelgestelde vragen


Behandelingen

Uitleg behandelingen

Relax of Straighten
Hieronder verstaan we het glad maken van kroes -, krullend -, of golvend haar.  Let op! Als je je haar wilt laten ontkrullen, zorg er dan voor dat je het haar een week niet hebt gewassen. Je haren en hoofdhuid zijn dan wat vuil/vettig zodat daardoor je hoofdhuid beter wordt beschermd en kan het ontkrullingsproduct er langer opblijven. Wij gebruiken hiervoor alleen de beste producten en hebben veel ervaring met diverse productlijnen en methodes. Het ontkroezen van de haren kan het best om de drie maanden herhaald worden. Wij raden daarnaast aan om hierbij het haar dagelijks te verzorgen. Wij verkopen diverse goede producten in de winkel hiervoor. De behandeling duurt ongeveer twee uur. Het laten ontkrullen van haren is mits op een juiste manier gedaan niet schadelijk, maar wel een belasting voor het haar. Daarom moeten aanvullende behandelingen als verven het beste niet gelijktijdig gebeuren, om het haar iets rust te gunnen.  
 
Weave Relax
Het op die manier ontkroezen van het haar zodat er nog een slag in het haar overblijft.
 
Blow Out
Het op een manier ontkroezen dat het haar handelbaar wordt. Hiervoor is ook de Keratine behandeling geschikt.
 
Curly
Hierbij wordt het kroeshaar omgevormd naar een grovere krul. Het wordt gedaan met een chemische behandeling door middel van permanent vloeistof. Normaliter wordt deze Curly behandeling elke 3 maanden gedaan.
 
Permanenten
Een permanent of haargolf behandeling is een omvorming van de natuurlijke, unieke haarstructuur door het chemisch te behandelen.  Alle varianten zijn mogelijk. Er is een groot verschil van producten voor Europees, Aziatisch of Afrohaar. Het is een zeer specialistische behandeling die bestaat uit 2 gedeelten. Een mechanisch gedeelte, waarbij rollers het haar een bepaalde krul en of richting te geven, en een chemisch gedeelte welke de nieuwe vorm voor langere tijd behoudt.
 
Dreads of Dreadlocks
Dreadlocks of dreads zijn bundels vervilt haar. Ze kunnen op een natuurlijke wijze ontstaan, wanneer krullend haar gedurende enige tijd niet wordt gekamd, maar zijn mooier wanneer deze professioneel worden gedraaid. Deze dreads zijn permanent en haal je er niet zomaar weer uit. Voor het laten zetten van dreadlocks moet je rekenen op ongeveer 4 uur.

Alle hierboven genoteerde behandelingen zijn, definitieve vormveranderingen. Afro Curls Beauty Salon gebruikt en promoot zo veel mogelijk producten op natuurlijke basis om het haar tijdelijk glad te maken.

S-Curls | texturiser
Hierbij wordt het kroeshaar behandeld met een texturiser zodat uw eigen krul meer uit komt. De behandeling duurt omgeveer 45 minuten. Deze behandeling wordt teniet gedaan door veel haarwassen. Bij vaak wassen komt het eigen kroeshaar weer terug naar boven.

Pruiken
Een pruik is een hoofd van haar gemaakt van menselijk haar of synthetische materialen. Het kan gebruikt worden om kaalheid te verhullen of als goedkoper alternatief voor therapieën voor het herstel van haar. Deze kunnen op maat gemaakt worden of zo gekocht. Op verzoek kunnen deze door Afro Curls Beauty Salon worden gemaakt / besteld.
 
Hair weaves, Weavon of Extensions
Een weave zijn matten haar die worden genaaid aan je eigen strengen haar. Eerst wordt het eigen haar door middel van ‘cornrows’ op het hoofd gevlochten waarna met garen deze matten haar onzichtbaar worden vastgezet. De matten haar kunnen in diverse lengtes worden bevestigd.

Banen zetten of bijvullen
Voor diegene die dun haar heeft en niet het hele hoofd wil laten weaven zijn er ook oplossingen door middel van het zetten van enkele weave banen, vastgezet met vlechtjes geweven op de hoofdhuid. Ook bevestigingen via het
microring-systeem zetten wij vaak voor personen met stijl(er) haar. Een andere techniek voor het bijvullen van het haar kunnen we u ook laten zien. Op eenzelfde manier als het hele hoofd weave kan dit ook met enkele banen gedaan worden.

(losse) Vlechten
Een vlecht is een bind techniek waarbij een sterke bundel haar gemaakt wordt met eventueel een ander materiaal, en bestaand uit drie of meer strengen die in elkaar gevlochten zijn. Met het vlechten worden strengen gevlochten in bijzondere patronen en vormen en kunnen deze vorm lange tijd behouden. Afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van de losse vlechtjes kan deze behandeling soms erg lang duren.

Corn rolls of Kwikwiba
Cornrows zijn niets minder dan ingevlochten haar op de hoofdhuid met of zonder nep haar, waarbij vele verschillende motieven kunnen worden gezet. Kwikwiba is dezelfde uitleg hiervoor.

Knippen
Het verkorten,  modelleren van het haar met schaar, tondeuse of mes.

Contouren
Hierbij worden de randen van het haar scherp en netjes weggeschoren zodat het model een frisse en nettere uitstraling krijgt.
 
Keratine behandeling
De keratine behandeling zorgt ervoor dat beschadigd, droog of pluizig haar zonder gebruik van sterke chemicaliën veerkrachtig en pluisvrij wordt. De behandeling is geschikt voor alle haartypen, dus ook uw Afro haar. Keratine is de lichaamseigen bouwstof van het haar, maar verdwijnt uit het haar door chemische behandelingen zoals kleuren, relaxen en door het föhnen, stijlen, wassen met shampoo, zeewater (zout) en chloorwater. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat een keratine behandeling je haren herstelt en beschermt.  Met een speciale Clarifying shampoo wordt het haar gereinigd en gereed gemaakt voor de keratinebehandeling. Vervolgens wordt het haar droog geföhnd en word met gebruik van een stijltang het haar geseald. De keratine behandeling geeft het haar een diepe verzorging geven, waardoor beschadigd haar zich kan herstellen en de haargroei verbeterd wordt. Hierdoor kan men stellen dat de keratinebehandeling bijvoorbeeld ook uitermate geschikt zijn als ondersteuning in het lang laten groeien van het haar. Het is een intensief, conditionerende behandeling, die het haar gezonder, zachter, glanzender en makkelijker handelbaar maakt. Een keratine behandeling is géén relaxer! Het kroeshaar wordt hierdoor dus niet volledig stijl. Als je het blijft tangen of föhnen kan het haar toch tot 3 weken stijl blijven. De behandeling blijft tussen de 3 en 4 maanden zijn verzorgend effect behouden. 

Belangrijkste eigenschappen van een keratine behandeling:
- Ontpluizen van het haar
- Glad maken van het haar (hoe meer/beter behandelt, hoe gladder het haar)
- Het haar wordt gevoed
- Beschadigd haar hersteld zich
- De styling tijd van het haar wordt in veel gevallen gereduceerd tot 20%

Afhankelijk van de dikte, de lengte en de hoeveelheid van het haar duurt deze behandeling tussen de 2 en 4 uur.

Twist
Bij een twist worden twee strengen haar snel over elkaar heen gewikkeld. Het twist kapsel lijkt op een ingevlochten vlecht, maar het is toch net anders. Het staat wat chiquer en je kunt er vele verschillende kapsels mee maken. Een twist out is het kapsel waarbij twists uit elkaar zijn gehaald zodat je twee gevormde krullen hebt. Bij deze twist out stijl krijgt je haar veel volume.

Wimperextensions

Hierbij worden losse haartjes van 1e klas kwaliteit, een voor een aangebracht, voor langere, vollere en natuurlijk ogende wimpers. Ze worden haartje voor haartje aan uw natuurlijke wimperhaartjes bevestigd. Dit geeft een heel natuurlijk effect. Ze zijn van een hoge kwaliteit en worden aan uw natuurlijke wimpers bevestigd met een speciale wimperlijm, die zacht en flexibel blijft en absoluut geen schade veroorzaakt aan de natuurlijke wimper. Voor een verlenging worden ongeveer 60 haartjes gebruikt. Mascara aanbrengen is niet meer nodig, maar mag natuurlijk wel. De wimperextensions blijven gemiddeld tussen de 4 en 8 weken zitten, afhankelijk van de levensduur van uw natuurlijke wimper(s). Natuurlijke wimpers vallen na 2 maanden uit en groeien hierna weer opnieuw aan. Om een mooie volle wimper te behouden, adviseren we om iedere  4 weken een opvulbehandeling te doen.


Haartypen


We kunnen de volgende haartypen omschrijven:

Haartype 2A - licht golven
Omschrijving: Losse S-vormige krullen (dun of dik haartype)

Haartype 2B
- golvend
Omschrijving: S-vormige krullen, dichter bij elkaar (dun of dik haartype)

Haartype 2C - golvend, pluizend
Omschrijving: Dit haartype heeft meer last van pluizen. S-vormige krullen gecombineerd met spiraalvormige krullen (dun of dik haartype)

Haartype 3A- grove krul
Omschrijving: Grote losse krullen (dun of dik haartype)

Haartype 3B- krullend, pluizend
Omschrijving: Gekrulde ringetjes (dun of dik haartype)

Haartype 3C
- krullend kroeshaar
Omschrijving: Spiraalvormige, in de vorm van een kurkentrekker, noedelvormig haar, kroes/krullend (dun of dik)

Haartype 4A- kroeshaar, sponzig gevoel, dichte krul
Omschrijving: Sponsachtige spoelvormig haar, kroes (dik of dun haartype)

Haartype 4B- kroeshaar, dicht gekruld
Omschrijving: Dicht z-patroon gekruld. Als je het haar uitstrekt dan kun je het z-patroon goed zien. kroes.

Kinderhaar Herkenbaar als super dicht gekruld kroeshaar. Haar ziet eruit als kleine balletjes. Het krimpt veel. 

Belangrijk
Geen haartype is beter dan de andere. Elke haartype is mooi. Je kunt 2 of 3 haartypes hebben op je hoofd. Je haartype is je natuurlijk haar zonder chemische behandeling. Geen haartype groeit sneller dan de andere. Haartype 2A-4A kan stijl worden geföhnd en met gebruik van een tang. Haartypes 3B-4B krimpt. Krimpen betekent dat je haar langer is als het nat is en korter wordt als het droogt.

“Mixed haar” kan betekenen haartype 1 tot 4B. Een haartype heeft niks te maken met je huidskleur, maar alles met je genen.


Haarverzorging

Verkopen jullie relaxer producten voor kinderen?
We verkopen geen producten om het haar van kinderen te relaxen omdat wij geloven dat deze producten gevaarlijk zijn voor het haar van kinderen dat zich nog ontwikkeld. Wij adviseren een product niet te kopen omdat er een foto van een kind op staat, dat is pure marketing. Wij dragen er zorg voor dat de producten die wij verkopen voldoen aan de hoge eisen die kroeshaar producten moeten hebben. Wij zijn erg selectief in welke producten we verkopen. De producten die wij verkopen zijn kindvriendelijk.

Hoe verzorg je jouw haar in de winter?
Als de winter nadert, betekent dit een verandering in onze haarverzorging gewoonten.
De kou maakt het haar erg droog bij de hoofdhuid. Het haar is daardoor kwetsbaarder in deze tijd en heeft de neiging om vooral te splijten.
Vooral het gestraighte of gerelaxte haar. De wintermaanden kunnen een verwoesting zijn voor ons haar, dus is het zeer belangrijk om proactief te zijn.

Hieronder vind u enkele tips om u te helpen in de verzorging van uw haar tijdens deze wintermaanden.

Is uw haar natuurlijk of ontkroest/gestraight.
Bescherm je haar tegen de kou!

- Draag een sjaal of muts over het haar.
- Kies voor kapsels met aanvullingen zoals vlechten of weaves die je haar extra beschermen tijdens de wintermaanden. De extensions geven ook
  bescherming!

Breng vocht in het haar!
 
De kou veroorzaakt bovenmatige droogte van het haar, we moeten daarom het vocht weer aan vullen. Breng vocht in en voed het haar wat vaker.

TIPS
•    Kies een goede vochtinbrengende haarverzorgingsproduct die geen minerale oliën bevat zoals paraffine, vaseline, SLS of SLES.
     Deze veroorzaken namelijk extra droogheid.
•    Gebruik een zachte shampoo en crème, die rijk aan eiwitten zijn om het haar te versterken.
•    Breng eenmaal per week een versterking aan met een voedend masker, vooral op de uiteinden van het haar, omdat ze daar meer kwetsbaar zijn.
•    Spuit iedere dag met moisturizer, bestaande uit mineraal water, glycerine, etherische olie en plantaardige olie.
     (ook de producten van Mizani H2O, Coconut soufflé of Butter Rich zijn uitstekend geschikt!)

Versterk je haar
Drink veel water om het haar voldoende te hydrateren van binnenuit. De capillaire-vezel moet worden gevoed met zwavel, ijzer, zink, eiwit, B-vitaminen. Levensmiddelen die dit in zich hebben zijn o.a. eieren of linzen.  Als je dit niet kan krijgen of lekker vind kunt u ook drie maanden een kuur volgen met voedingssupplementen zoals biergist of voedingssupplementen die rijk zijn aan plantaardige activa, zink en vitamine B.

Als je haar gevlochten is

Synthetische vlechten bedekken het haar met een chemische stof die eveneens de oorzaak zijn dat het haar droog wordt. Dit wordt nogal eens onderschat. U kunt de haar droogte verminderen door deze elke dag even te bespuiten met een vlecht spray. (Een goed voorbeeld van een leave-in conditioner: Taliah Waajid -  Protective Mist Bodifier)

Als u weave / extensions heeft
Ook dit haar moet vocht vasthouden regelmatig besproeid worden met een hydraterende spray. Een uitstekend verzorgingsproduct hiervoor is:
Silk van Mizani of Design Essentials (er zijn ook andere merken).

Wat is een keratine behandeling?
Een keratine behandeling is een behandeling waarbij het haar stijl gemaakt wordt. Dit gebeurt doordat de keratine die tijdens de behandeling gebruikt wordt, het haar voedt met eiwitten die er voor zorgen dat het haar gezonder, stijl(er) en makkelijk handelbaar wordt. Bij een keratine behandeling wordt het eiwit keratine, dat voorkomt in het menselijk lichaam (bijvoorbeeld in de nagels, huid en haren) aangebracht op het haar. Daarna trekt de keratine tijdens een keratine behandeling door tot de kern van het haar waardoor het haar sterker, glanzender, soepeler, gezonder én stijler wordt.
In onze keratine zit GEEN formaldehyde.


Verzorgings tips voor hairextensions
Het dragen van een weave/ extensions is perfect als je langer haar wilt en/of voor meer volume wilt gaan. Natuurlijk wil je ook lang van je extensions genieten wanneer je deze in hebt. Helaas verkijken mensen zich vaak op het feit dat de verzorging verschilt met die van je eigen haar. Het haar wordt namelijk niet meer gevoed door de natuurlijke oliën die normaal gesproken vanuit de hoofdhuid komt. Hierdoor verschilt de manier van verzorgen met de manier waarop we ons eigen haar verzorgen. Wil je ook je extensions in goede conditie houden zodat je er lang van kan genieten? Dan kunnen deze tips je daarbij helpen;

TIPS

Borstel voorzichtig


•    Gebruik de juiste borstel. Bij het borstelen moet de borstel soepel door het haar heen kunnen ‘glijden’. Zorg ervoor dat je niet te hard aan de
     hair extensions trekt. Gebruik een borstel met grote zachte tanden. Borstelen geldt alleen voor stijl haar. Borstel NOOIT gekrulde extensions.
     Borstel je extensions ook niet te vaak. Dit leidt vrijwel altijd tot haarverlies, wat zonde is van de dure aanschaf. 1 keer per dag goed borstelen
     om klitten te voorkomen is voldoende. Het haar groeit namelijk niet terug! Begin bij het borstelen aan de onderkant, en ga dan langzaam omhoog.
•    G
a regelmatig met je vingers door het haar heen.
•    Bedek je extensions met een satijnen slaap cap of dunne doekje voor het slapen gaan, en doe dit elke avond, zodat het niet in de klit raakt
     tijdens je slaap.
(Wij verkopen deze ook!)
•    Belangrijk! Maak een vlecht in het haar tijdens het sporten, zodat het haar niet in de knoop raakt. Pas echter op met het maken van een vlecht in
     gekrulde extensions!


Wassen en Hydrateren
•    Gebruik een shampoo en conditioner voor je extensions zoals voor je eigen haar. Ontklit het haar voordat je begint met wassen. Masseer het haar
     zachtjes in met shampoo van boven naar beneden. Spoel het daarna weer goed uit. Droog de extensions met zorg, en zorg ervoor dat je het haar
     niet te hard wrijft. Knijp ook het overtollige water uit in plaats van het uit te wringen.

Over verhitting
•    Laat je extensions in de lucht opdrogen. Dit is beter voor je haar, maar als je het toch gaat föhnen doe dit dan op een lage stand met behulp van
     een opzetstuk(diffuser) die kappers ook in de salon gebruiken. Dit is een speciale opzet stukje voor je föhn. Teveel hitte van bijvoorbeeld
     krultangen, föhnen en stijltangen beschadigen het haar en verminderen de levensduur van de extensions.


WAT JE NIET MOET DOEN!

•    Het haar vaak in een knot binden of te vaak in een haarband doen is niet goed voor je extensions. Het is beter om het haar los te dragen.
     Zo vermijd je ook het risico dat het haar verstrikt raakt en gaat klitten.Hoe verzorg ik mijn nieuwe kapsel?
Het beste is om je haren (dus je hoofd met de brazilian weave erop/erin) 1 keer in de 2 weken te wassen. Masseer met je vingertoppen voorzichtig de shampoo tussen de rijen, hierna het erg goed uitspoelen, en dit 2 keer herhalen. Gebruik hiervoor een goede shampoo en conditioner. Ook is het drogen van het haar heel belangrijk! Als je haren lang nat of vochtig blijven kan het ontzettend gaan stinken. Zorg dat je je haren altijd goed droog föhnd, ook de vlechten onder de weave. Het makkelijkste is om onder een droogkap te gaan zitten, maar het lukt ook met een gewone hand föhn. Wel moet je moet oppassen met het gebruiken van te veel verschillende haar producten door elkaar. Hierdoor kan het haar extra gaan klitten en vettig worden. Als je krullen wilt moet je het haar iets vaker wassen aangezien het iets vettiger kan worden door bepaalde producten. 

Haarvragen

Wat is een weave?
Je eigen haar wordt ingevlochten op je hoofdhuid (met cornrows). Dit kan horizontaal of verticaal. Daaroverheen worden weave-banen vastgenaaid met dik garen. Doordat die garen dik zijn, blijft de weave langer op het hoofd vast zitten. Hoeveel weave-haar en hoe het haar wordt gevlochten is afhankelijk van het model en de hoeveelheid weave-haar die je wilt. De totale behandeling duurt ongeveer 3 uur. Een goede weave laat zich herkennen door een zo natuurlijk mogelijke val. Natuurlijk mogen de geheimen van de aanhechting niet zichtbaar zijn. Er is een keuze uit vele soorten human of synthetisch haar om te verwerken. Afhankelijk van het gewenste model kiezen we de juiste techniek, zodat niemand merkt dat er aanvullend haar aan je hoofdhaar is toegevoegd. Eveneens kunnen meerdere banen haar-weave worden gebruikt om de natuurlijke haarbos aan te vullen of door de natuurlijke haarbos te vervangen door deze volledig te bedekken. Er zijn vele kapsels mogelijk en hebben diverse modellen boeken in de winkel om een keuze te maken. Met een haar-weave kan een heel andere textuur, haarkleur of haarlengte gemakkelijk worden gecreëerd dan je van nature zelf hebt.
Redenen waarom haar-weave of weave haar voornamelijk wordt gebruikt zijn:
•    Het veranderen van de haartextuur;
•    Het verlengen van de natuurlijke haarbos;
•    Het toevoegen van volume aan de natuurlijke haarbos;
•    Het creëren van een (mode)kleur zonder een chemische behandeling.
Haar-weave is na gebruik ook weer gemakkelijk te verwijderen en zonder dat het schade aan het natuurlijke haar veroorzaakt. Er zijn namelijk geen chemische stoffen of behandelingen nodig, om een natuurlijk uiterlijk te creëren.Uiteraard is ook de kwaliteit en de verzorging van het weave haar erg belangrijk om een goede stijl in de haar-weave te behouden.
De beste kwaliteit haar-weave bestaat voor 100 % uit mensenhaar. Haar-weave gemaakt van mensenhaar, behoudt namelijk dezelfde kwaliteiten en mogelijkheden als een natuurlijk gegroeide haarbos. Het weave haar kan na het aanbrengen behandeld worden als je eigen (natuurlijk) haar. Het kan worden gewassen, geföhnd, gekleurd, ontkleurd, gestraight, gepermanent en zelfs met een hete haar tang worden bewerkt. Haar-weave gemaakt van mensenhaar kan jaren gebruikt worden als deze goed wordt onderhouden. Het mensenhaar dat gebruikt wordt om haar-weave te maken, komt van menselijke donors. De landen die op dit moment veel mensenhaar aanbieden voor de haar-markt zijn veelal Aziatische landen en Zuid-Amerikaanse landen zoals India, China, Malaysia, Brazilië en Peru en Bolivia. Het haar wordt simpelweg van een menselijke donor afgeknipt. Dit bepaald ook de kwaliteit van haar-weave. Bij de productie van de beste kwaliteit haar-weave, wordt het haar eerst gebonden voordat het wordt geknipt. Op deze manier wordt de natuurlijke richting van alle haren ten opzichte van de andere haren behouden (Remy) en dit is essentieel voor de bescherming van het haar wave en de mate waarin klitten kunnen ontstaan. De beste kwaliteit haar-weave, heeft alleen wave haar van één menselijke donor in de baan. In geval van grotere productie voor de lager kwaliteit haar-weave, wordt haar van veel mensen geknipt en bij elkaar geveegd en in de productie gebracht. Deze manier van het verzamelen van weave haar, wordt voor de kwalitatief mindere haar-weave producten gebruikt. In één haar-weave baan vindt u haar van verschillende donoren en de haren liggen in zowel de natuurlijke als tegendraadse richting waardoor het weave haar snel zal klitten en minder goed beschermt kan worden tegen de invloeden van buiten. Dit zijn dan ook redenen waarom er soms enorme prijsverschillen zijn tussen leveranciers. Afro Curls Beauty Salon koopt bij de bron in en levert alleen de beste kwaliteit. Hoeveel banen je nodig hebt voor jouw hairweave is afhankelijk van het gewenste resultaat. Een richtlijn:
 • aanvullen van eigen haar: 2-3 banen
 • weaving van het gehele hoofd: 8-10 banen
 • extra volle bos haar: 12-15 banen


Is weave schadelijk voor mijn eigen haar?
Nee, deze behandeling is helemaal niet schadelijk voor je eigen haar. Je eigen haar wordt gevlochten op het hoofd en daaraan / overheen wordt de weave genaaid. Bij het normaal behandelen of uitkammen van je weave-haar is er geen probleem. Juist door het vlechten van je eigen haar, groeit het sneller mits niet te strak gevlochten.

Op welke manieren kan je het weave haar bevestigen?
Je eigen haar wordt ingevlochten Als je het hele hoofd laat weaven, worden al je eigen haren weg gevlochten, waaraan de weave erover genaaid wordt. Je ziet dan alleen het weave-haar. Met je eigen haar hoef je dus niets meer te doen. Met de weave kan je een scheiding, pony of lok maken en natuurlijk elk model stylen. Afhankelijk van het model kan je dit doen met 2 a 3 pakken weave-haar.

Je kunt ook je hele hoofd weaven, maar er voor kiezen om met je eigen haar aan de voorkant een pony te knippen. Of met je eigen haar een middel scheiding te maken, zodat je eigen haar er natuurlijk eroverheen valt. Dit ziet er mooi uit, maar is alleen mooi als je eigen haar op het weave haar lijkt. De haar verschillen mogen niet te groot zijn. Hiervoor heb je 1,5 a 2 pakken nodig.

Natuurlijk is het opvullen / verlengen van je eigen haar met weave haar ook mogelijk. Hierbij worden de haarstukken aan de onderkant van je haar, aan een paar ingevlochten eigen haarstrengen genaaid, waarbij je eigen haar er natuurlijk overheen valt. Het is een opvulling van je eigen haar en wordt veel gebruikt bij een dunner wordende haarbos. Hiervoor is 1 pak wel genoeg.


Kan je weave voor alle haartypes gebruiken?
Ja, je kunt het voor alle haartypes zetten. Maar als je het wilt doen om opvullen is het natuurlijk mooier als het weave-haar bij je eigen haar past, anders zie je dat het niet echt is. Weave-haar kan je bijna in alle stijlen en kleuren krijgen. Het echte haar is alleen kostbaarder dan het nep-haar maar gaat veel langer mee. Je kan dus uiteindelijk goedkoper uit zijn met echt haar. Wij verkopen de beste kwaliteit echt haar!

Hoe lang blijft het haar zitten als ik het weave?
Het haar blijft gemiddeld 2 a 3 maanden zitten, soms ook 4 maar na 3 maanden gaan de vlechten al iets losser zitten, omdat je haar natuurlijk blijft groeien. Het weave haar kan je dus gewoon hergebruiken! Het is daarom wel een grote aanschaf maar op langere duur goedkoper dan nep haar.

Waar komen goede soorten weave haar vandaan?

Indiaas weave haar

India is de grootste exporteur van weave haar. Het Indiase haar is van erg goede kwaliteit door de fijne en sterke structuur. Het haar is ovaal van vorm, het is zacht, het glanst en het heeft een natuurlijke subtiele golf. Omdat het erg gemakkelijk krult en kan worden gesteild, is het net als Braziliaans haar erg populair. De natuurlijke krul is erg geschikt voor Afrikaanse en Caribische haartypen. De dunne haarstrengen hebben namelijk veel gelijkenissen met de dunne dichtheid van haar met een Afrikaanse afkomst. Maar ook vrouwen met een Europese achtergrond gebruiken Indiaas haar. Het Indiase haar vertoond van alle Aziatische landen door de zachtheid is namelijk het meest gelijk aan het Europees haar.

Chinees weave haar
China is net als India een grote weave haar exporteur in Azië. De haarstructuur van Chinees haar is dik, grof en stug. Met name in het natte Nederland blijft het steil als het vochtig is geweest. Chinees haar is dikker dan ieder ander type haar. Chinees haar wordt geadviseerd aan Europese haartypes, omdat het steile uiterlijk van het Chinese haar duidelijk overeenkomt met Europese haartypes. Het wordt vaak aangeboden als Aziatisch haar of Asian hair.

Maleisisch weave haar
Dit haar is van structuur dikker dan Indiaas haar, maar dunner, minder stug en minder stijl dan Chinees haar. Maleisische haar heeft verder een natuurlijke gezonde glans die lang behouden blijft. Het haar is zeer geschikt voor Europees haartypes en haartypes met een gemengde afkomst (half bloedjes).

Braziliaans weave haar

Dit haar is het meest populaire mensenhaar dat wordt gebruikt voor haar-weave. Dat het Braziliaanse wave haar goed bekend staat, blijkt wel uit het vele gebruik door de bekende sterren. De kwaliteit van het haar is uniek. De structuur van het Braziliaanse haar is sterk, maar voelt tegelijkertijd zeer zacht aan. Het Braziliaans haar is niet volledig stijl, maar heeft een natuurlijke dikke krul die zorgt voor natuurlijke look. De meeste steile Braziliaanse haar texturen zijn vooral geschikt voor Europese haartypes terwijl de meer gekrulde haar texturen goed passen bij de Afrikaans, Caribische en gemengde haar texturen.

Synthetisch weave haar

Haar-weave wordt niet alleen van mensenhaar gemaakt. Haar-weave kan ook bestaan uit kunststof materiaal. De kunststof die gebruikt wordt voor het maken van weave haar, is gebaseerd op synthetische vezels. Het haar wordt daarom ook ‘synthetisch haar’ genoemd. Synthetisch weave haar is van mindere kwaliteit dan mensenhaar waardoor het haar minder lang mooi blijft en minder lang kan worden gebruikt. Het raakt sneller beschadigd dan menselijk haar en kan het ook minder goed behandeld worden. Het raakt bijvoorbeeld snel beschadigd als het wordt gewassen of als het bloot wordt gesteld aan een hittebron zoals een föhn, krultang of steil tang. Ook het gebruik van bepaalde haarverzorgingsproducten kan het kunststof beschadigen. Omdat synthetisch weave haar een stuk goedkoper is dan menselijk haar, kan het om financiële redenen of alleen voor een kortere periode als alternatief worden gebruikt. Ondanks dat de kwaliteit van synthetisch weave haar de laatste jaren is verbeterd, is het verschil met natuurlijk haar duidelijk zichtbaar. Het is bijvoorbeeld stijver dan menselijk haar en beweegt het en oogt het onnatuurlijker. Ook (zon)licht zorgt vanuit bepaalde hoeken voor een onnatuurlijk uiterlijk en verraadt daardoor de kunststof afkomst. Helaas wordt toch veel synthetisch weave haar verkocht als mensenhaar. Met een klein vlammetje is direct te zien of het haar smelt of als natuurlijk haar ruikt bij verbranding.


Denkt u dus aan de bovenstaande soorten wanneer u het kapsel uitkiest.© 2008-2024 Afro Curls      Info-Copyright-Disclaimer      Powered by: IJsSoft